Groep 8 op schoolkamp

Woensdag 20 mei is groep 8 op de fiets naar Ter Apel vertrokken. Zij zijn drie dagen op kamp in de prachtige groepsaccommodatie Westerweelde. We wensen de jongens, meisjes en leerkrachten fijne dagen toe.

Fancy Fair

Vrijdag 29 mei houden we op school een fancy fair. De opbrengst van deze fair is bestemd voor een school in het dorp Ugando in Ghana. Er is daar dringend behoefte aan schoolboeken.
We hopen met de verschillende spelletjes, kraampjes, disco en het rad van fortuin veel geld in te zamelen, zodat we de kinderen en leerkrachten in Ugando blij kunnen maken met goed lesmateriaal.
We beginnen om 17.00 uur en het duurt tot 19.30 uur.

Dodenherdenking

Ook dit jaar nam een afvaardiging van onze school deel aan de dodenherdenking op maandag 4 mei. Een twintigtal leerlingen en enkele leerkrachten verzamelden zich 's avonds om 18.00 uur bij school, hingen de vlag halfstok en liepen mee in de stille tocht van het Julianapark naar het Joods monument. De kinderen legden bloemen bij de verschillende oorlogsmonumenten.

Koningsspelen

Op vrijdag 24 april werden voor de derde keer de Koningsspelen gehouden. Op het schoolplein en op het grasveld naast de school werden de verschillende spelletjes gedaan. Dankzij de hulp van ouders en ook mede door het zonnige weer waren ook deze Koningssspelen een groot succes. Foto's van de Koningsspelen vindt u door hier te klikken.

Eindtoets

Vorige week hebben de leerlingen van groep 8 de eindtoets basisonderwijs gemaakt. Nu is het wachten op de uitslag.
Die wordt eind mei verwacht.

Veilig verkeer

Vorige week hebben kinderen van groep 7 in het kader van een veilige verkeersomgeving rond de school, snelheidsmetingen gedaan met een lasergun. een Deel van de passerende auto's reed harder dan de 30 km/u die in de Boerhaavestraat is toegestaan.

Projectweek 't Knoal

Op vrijdagochtend 13 maart startten we het project 't Knoal' met alle kinderen van de school in de gymzaal. In de groepen wordt de komende dagen gewerkt aan allerlei onderwerpen die te maken hebben met 't Knoal. Dit is in het kader van 250 jaar het Stadskanaal.
Er zijn verschillende excursies en er worden gastlessen verzorgd. De afsluiting van het project vindt plaats door middel van een presentatie van wat de kinderen geleerd hebben.
Deze presentatie voor ouders en belangstellenden is op donderdag 26 maart van 18.00 tot 19.30 uur in de school.
Klik hier voor foto's van het project en hier voor een filmpje met zingende kinderen!