Projectweek 't Knoal

Op vrijdagochtend 13 maart startten we het project 't Knoal' met alle kinderen van de school in de gymzaal. In de groepen wordt de komende dagen gewerkt aan allerlei onderwerpen die te maken hebben met 't Knoal. Dit is in het kader van 250 jaar het Stadskanaal.
Er zijn verschillende excursies en er worden gastlessen verzorgd. De afsluiting van het project vindt plaats door middel van een presentatie van wat de kinderen geleerd hebben.
Deze presentatie voor ouders en belangstellenden is op donderdag 26 maart van 18.00 tot 19.30 uur in de school.
Klik hier voor de eerste foto's van het project. en hier voor een filmpje met zingende kinderen!

Scoor 'n boek

Groep 5 en 6 zijn druk in de weer met het scoren van boeken. Sinds de start van het leesproject zijn er al heel wat boeken gelezen door de kinderen. Prachtig om te zien! Op donderdag 12 maart komt er iemand van de bibliotheek langs. Dan hebben we even een time-out! Daarna gaan we weer volop scoren met boeken!
Op woensdag 22 april zal de afsluiting van het project plaatsvinden. We zijn benieuwd hoeveel boeken er gelezen zijn!

Sportclinics

De laatste jaren maken we steeds vaker gebruik van de sportclubs in de omgeving voor het verzorgen van sportclinics. De organisatie daarvan ligt bij de Combinatiefunctionaris Onderwijs & Sport.
We juichen het toe dat kinderen op deze manier in aanraking komen met verschillende sporten en bovendien enkele basistechnieken leren. Voor de komende periode staan handbalclinics, loopclinics en voetbalclinics op het programma. De clinics vinden plaats tijdens de reguliere gymlessen.

Voorleesontbijt

Woensdag 21 januari vond het jaarlijkse voorleesontbijt plaats. Terwijl de kinderen aan het begin van de ochtend hun broodjes op school aten, werd er voorgelezen uit een speciaal geselecteerd (voorlees)boek.

Kinderboekenweek

Woensdag 1 oktober ging de kinderboekenweek van start. Het startsein werd gegeven in MFA Noordstee waarna er in de groepen anderhalve week werd gewerkt aan het thema FEEST. Op vrijdag 10 oktober werd de kinderboekenweek dan ook op feestelijk wijze op het plein afgesloten. Veel kinderen deden mee aan de taartenwedstrijd.
Foto's van de afsluiting van de kinderboekenweek.