Over onze school

- De Oranje Nassauschool is een middelgrote school met ruim 250 leerlingen;
- Ons onderwijs richt zich in het bijzonder op leerlingenzorg, zelfstandig werken en sociaal emotionele vorming;
- De school heeft een hecht lerarenteam met weinig verloop;
- Doorlopend wordt het lesmateriaal vernieuwd, waardoor moderne methoden gebruikt worden.

- We starten het nieuwe cursusjaar met drie kleutergroepen

- Wilt u uw kind opgeven? Meld uw kind dan tijdig aan.

Kunstwerk weer aan de muur

Dinsdagmiddag 18 februari is het kunstwerk De Ark van Noach in ere hersteld aan het kleutergebouw. Bij de verbouwing in 2007 moest het gehavende kunstwerk van de buitenmuur gehaald worden omdat een deel van het kleutergebouw gesloopt werd. Een aantal jaren heeft het keramiek in dozen op zolder gestaan. Omdat het toch wel jammer was dat het kunstwerk uit 1965 niet meer getoond kon worden, is er in samenwerking met Hans Hilbrand en Tedja Duyvesteijn gekeken of het kunstwerk weer in oude glorie hersteld kon worden. De gemeente Stadskanaal heeft daarvoor een subsidie ter beschikking gesteld. Tedja Duyvenstein heeft het kunstwerk gerestaureerd en de ontbrekende stukken van het keramiek opnieuw geboetseerd. Het geheel is op een lichte ondergrond geplaatst. Het kunstwerk is in 1965 ontworpen voor de toenmalige kleuterschool door het Appingedammer kunstenaars- echtpaar Henny en Karel Arkema. Dinsdag 18 februari is het gerestaureerde kunstwerk in bijzijn van de restaurateurs door de kleuters onthuld.

Baby's

In de maand januari zijn Tom Meijer en Eden Scott Mooibroek geboren. Beiden gezonde baby's.
Tom Meijer, zoon van juf Sonja, is geboren op 15 januari en Eden, zoon van juf Marleen op 20 januari.
We wensen beide families heel veel geluk.

Voedselbank

Op initiatief van groep 8 is er in de decembermaand voedsel ingezameld voor de voedselbank. De opbrengst was overweldigend. Heel veel dozen met speciale spullen voor kerst konden vlak voor de vakantie overgedragen worden aan de voedselbank. Medewerkers van de voedselbank hebben aan groep 8 verteld over hun vrijwilligerswerk en met veel dank alle dozen meegenomen.
                         De kinderen helpen met inladen van de dozen.

Kerstvieringen

Op 18 december heeft de bovenbouw vanaf groep 5 het kerstfeest in de Poststraatkerk gevierd. Daar werd o.a. het kerstspel De geschenkenwinkel opgevoerd.
Tegelijkertijd hadden de groepen 1 t/m 4 hun viering op school in eigen klas.

Mandela herdacht

Enkele kinderen uit groep 7 hebben n.a.v. een leestekst over Nelson Mandela naamdichten gemaakt.
Via de link hieronder kunt u de gedichten lezen.
Gedicht van Niels
Gedicht van Lidewij
Gedicht van Isa

Afgelopen donderdag was het dan zover: Sinterklaas kwam op school.
In alle klassen was het feestelijk en gezellig. Sinterklaas bezocht alle groepen en nam een groepscadeau mee. Er werd voor Sinterklaas gezongen, gedanst en er werden bijzondere kunstjes gedaan.
De grote kinderen hadden surprises en gedichten voor elkaar gemaakt. Iedereen had flink z´n best gedaan.

Klik hier voor foto's van Sinterklaas op school.

Donderdag 28 november mochten alle kinderen op school hun schoen zetten.
De volgende ochtend waren ze allemaal gevuld met iets lekkers!

Maandag 2 december hebben we op school pepernoten gebakken. Met de hulp van de ouderraad ging iedereen met een zak heerlijke zelfgemaakte pepernoten naar huis.

Speelgoedactie voor Filipijnen heeft € 929,27 opgebracht!

Actie voor de Filipijnen op Oranje Nassauschool

Het zal u niet ontgaan zijn dat er zich een enorme natuurramp heeft voorgedaan op de Filipijnen. De krachtigste orkaan ooit gemeten heeft een deel van het land totaal verwoest. Onze leerlingen zijn onder de indruk en hebben het er regelmatig over. Samen met de kinderen van onze school willen we geld inzamelen. Dit doen we door middel van een speelgoedbeurs die we aanstaande maandagmiddag 18 november op school houden.
Kinderen verzamelen thuis nog goed bruikbaar speelgoed om te verkopen. De kinderen nemen het speelgoed maandag mee naar school. In de groepen wordt 's middags een markt ingericht. Vanaf 14.15 uur kunnen ouders en kinderen terecht om op de speelgoedbeurs iets te kopen.
Behalve dat de kínderen speelgoed kopen, zijn ouders en familie natuurlijk ook van harte welkom. Om 15.00 uur sluit de beurs. We hopen met deze actie veel geld in te kunnen zamelen om de slachtoffers op de Filipijnen te kunnen helpen.

Kinderboekenschrijver Arend van Dam
op Oranje Nassauschool

Woensdag 2 oktober heeft kinderboekenschrijver Arend van Dam op de Oranje Nassauschool de kinderboekenweek geopend. Om half negen zaten de kinderen van de groepen 1 t/m 6 klaar in de versierde gymzaal.

Van Dam las voor uit een van zijn boeken, speelde gitaar en zong met de kinderen. Het feest werd afgesloten met een neushoorndans.

Daarna was het de beurt aan de groepen 7 en 8. Zij hadden zich goed voorbereid en heel veel vragen aan de schrijver te stellen. Deze konden helaas niet allemaal beantwoord worden. Maar de gesprekken met de kinderen n.a.v. de vragen waren zeer waardevol. Tijd te kort eigenlijk.

Voor meer foto's klik hier.

De kinderen werken de komende dagen verder over de kinderboekenweek. In de bovenbouw ontstaan al prachtige teksten. Schrijvers in de dop?