Over onze school

- De Oranje Nassauschool is een middelgrote school met zo'n 250 leerlingen;
- Ons onderwijs richt zich in het bijzonder op leerlingenzorg, zelfstandig werken en sociaal emotionele vorming;
- De school heeft een hecht lerarenteam met weinig verloop;
- Doorlopend wordt het lesmateriaal vernieuwd, waardoor moderne methoden gebruikt worden.

- We starten het nieuwe cursusjaar weer met drie kleutergroepen!

- Wilt u uw kind opgeven? Meld uw kind dan tijdig aan.

Een nieuw schooljaar

Maandag 18 augustus begint het nieuwe schooljaar.
De kinderen worden om half negen in hun nieuwe klas verwacht.

We wensen alle kinderen en hun ouders een fijn en leerzaam schooljaar toe!

Kunstwerk weer aan de muur

Het kunstwerk De Ark van Noach is in ere hersteld aan het kleutergebouw. Bij de verbouwing in 2007 moest het gehavende kunstwerk van de buitenmuur gehaald worden omdat een deel van het kleutergebouw gesloopt werd. Een aantal jaren heeft het keramiek in dozen op zolder gestaan. Omdat het toch wel jammer was dat het kunstwerk uit 1965 niet meer getoond kon worden, is er in samenwerking met Hans Hilbrand en Tedja Duyvesteijn gekeken of het kunstwerk weer in oude glorie hersteld kon worden. De gemeente Stadskanaal heeft daarvoor een subsidie ter beschikking gesteld. Tedja Duyvenstein heeft het kunstwerk gerestaureerd en de ontbrekende stukken van het keramiek opnieuw geboetseerd. Het geheel is op een lichte ondergrond geplaatst. Het kunstwerk is in 1965 ontworpen voor de toenmalige kleuterschool door het Appingedammer kunstenaars- echtpaar Henny en Karel Arkema. Dinsdag 18 februari is het gerestaureerde kunstwerk in bijzijn van de restaurateurs door de kleuters onthuld.